.

Kirtana

OPTREDEN VAN   K I R T A N A   AMSTERDAM

Op zoondag 1 juni 2014 zal Kirtana optreden in Zeist.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij kirtana@albertcras.nl of info@petervankan.com.
De kaarten kosten € 18,00 in de voorverkoop, € 20,00 aan de kassa.

De nieuwste CD van Kirtana: "UNSEEN GRACE".

Het is opnieuw een prachtige CD. Er is heel veel stilte in haar muziek. Bijvoorbeeld in het nummer 'And So', ook in 'What If'. Ze weet ook humor te verwerken in haar teksten 'I said that I would sing'. Ook speelt ze veel met woorden en klanken. Kirtana zingt ook op deze CD weer over de diepgang in het leven. Over wie wij zijn, zonder alle rollen die we spelen. En over hoe we onszelf kunnen ontmoeten. En wat we dan tegen kunnen komen.

Verschillende van deze liedjes heeft ze ook al gezongen tijdens haar concert in Nederland in Amsterdam.

De CD - met een prachtige hoes - is verkrijgbaar via Peter van Kan of via mij. Klik op de hoes om 'Ramana's Song' te horen.

Kirtana (in het Sanskriet betekent 'kirtan': 'dat wat de moeite waard is om tot uitdrukking te brengen').

Sinds haar 11e jaar speelt Kirtana gitaar en schrijft ze liedjes. Haar jeugd bracht ze door in een klein stadje aan de kust van Maine (USA). De laatste twintig jaar woont ze in Californië. Ze haalt veel inspiratie voor haar muziek uit de schoonheid van het landschap daar.

Kirtana houdt zich al lang bezig met spiritualiteit, wat in haar muziek te horen is en met haar eigen persoonlijke groei, verandert ook haar muziek hierin mee.

De laatste drie CD's 'This Embrace', 'A Deeper Surrender' en 'Falling Awake' zijn geïnspireerd op haar ontmoetingen met haar lerares Gangaji (www.gangaji.org). Gangaji, ook afkomstig uit de Verenigde Staten, heeft haar lessen gehad van Papaji (Sri H.W.L. Poonja; www.poonja.com) een Indiase leraar uit de Vedanta traditie.

 

Een jaar of twaalf geleden kwam ik in aanraking met de muziek van Kirtana. Dat was tijdens mijn opleiding tot Journey therapeut bij Brandon Bays.

De muziek sprak mij erg aan dus ik kocht een CD van haar (This Embrace).
Deze CD had ik al 'n hele tijd in huis toen ik er een keer echt voor ging zitten om er naar te luisteren. Toen drong de diepgang van de muziek en zeker ook van de tekst pas echt tot mij door. De muziek raakte mij heel diep, ik was echt ontroerd.

Sindsdien ben ik meer naar haar muziek gaan luisteren en heb ook haar twee andere CD’s gekocht (The Offering en A Deeper Surrender). Haar laatste CD (Falling Awake) is zo mogelijk nog mooier.

Klik op één van de CD-hoesjes en je kunt de muziek van Kirtana beluisteren!!!

 

In mijn wekelijkse meditatie gebruik ik haar muziek vaak. Het mooie is dat ieder het zijne of hare uit Kirtana’s muziek kan halen.

In maart 2006 was Kirtana in Nederland. Ik woonde haar optreden in Nijmegen bij en was getroffen door de eenvoud en sereniteit waarmee ze haar muziek brengt.

Peter van Kan – een fervent fan van Kirtana – organiseerde haar 2 optredens toen. Samen hebben we geregeld dat Kirtana in 2007 en 2008 in Best een optreden heeft gegeven!

De meer dan verwachtte belangstelling en de vele enthousiaste reacties maakten deze optredens bijzonder. Op zondag 1 juni 2014 zal ze weer een optreden geven in Zeist, om 14.30 uur.
Kaarten zijn te bestellen via Peter van Kan (info@petervankan.com).

Wil je meer informatie kijk dan op: www.kirtana.com www.petervankan.com

Enkele reacties op Kirtana's optreden in Best:

"Ik wil je even hartelijk danken dat je me kennis hebt laten maken met Kirtana. Ik vind dat ze een prachtige en rustgevende stem heeft en ik geniet nu al dagen van haar cd's.
Groet, Hanny"

"Alleerst wil ik jullie hartelijk bedanken voor het geweldige concert van Kirtana. Het was een fantastische ervaring om iemand met zo'n stem te horen zingen. Het meest bijzondere vond ik toch wel dat alle songs ongeveer dezelfde opbouw hadden maar iedere song apart weer een andere belevenis is, een andere uitwerking en dieptegang heeft. Ook haar gitaarspel was heel indrukwekkend.
Mijn vriendinnen Mieke en Ingeborg waren ook diep onder de indruk. Dank je wel dat je ons op deze bijzondere dame hebt geattendeerd.
Groetjes, Angelique"

"Ik heb erg genoten gisteren van Kirtana. Zo snel als ik dan bij de bron ben is toch weer heerlijk. Hartelijke groet, Anette"