.

Meditatie

In ons dagelijks leven zijn we met van alles en nog wat bezig. We rennen vaak van het een naar het ander. Zelden staan we stil bij ons zelf, bij wat we voelen, wat er werkelijk in ons omgaat. Zo verleren we om echt naar ons zelf, ons innerlijk te luisteren. Meditatie is een methode om meer in contact te komen met wat je werkelijk bezighoudt.

Uit eigen ervaring en door wat ik merk bij anderen ben ik het belang van meditatie gaan zien. Wat het met je doet, als je even stil bent. Als je voor een ogenblik - al is het nog zo kort - je alleen bezighoudt met de werkelijkheid van dit ene moment. Volledig aanwezig zijn in het hier en nu. En dit is voor iedereen anders. En voor dezelfde persoon op elk moment anders. Soms voel je rust of liefde diep in jezelf. Soms kom je eerst nog onrust, angst of boosheid tegen. In meditatie mag je alles welkom heten.

De heilzame werking wordt versterkt als je met meerdere mensen samen mediteert. Daarom nodig ik je uit om samen met Nicole Rutten, Brigitta Gelderland of met mij op de donderdagavond een meditatie en wat oefeningen te doen om in het hier en nu te zijn en om aandacht te hebben voor wat je voelt. Wij zijn er elke week.

Het is een meditatie die zowel voor beginners als voor gevorderden goed werkt. 

Het aantal vormen van meditatie is legio. Wij denken al gauw aan boeddhistische meditatie. Ook in de christelijke traditie werd en wordt gemediteerd.
De meditaties die wij geven, zijn heel eenvoudig en zijn o.a. tot stand gekomen door de diverse meditaties die wij zelf gevolgd hebben. Dus ook heel verschillend, afhankelijk van wie de meditatie begeleidt.

De meditaties wordengehouden elke donderdag van 19.30 tot 20.30 uur (m.u.v. Hemelvaart, 25, 26 en 31 december en 1 januari).

Er is een mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage.

 

Raja Yoga meditatie

Raja Yoga geeft een helder spiritueel begrip van jezelf. Het helpt je om de positieve kwaliteiten die al in je aanwezig zijn te ontdekken, te ontwikkelen en te gebruiken. In verschillende stappen leer je kontakt te leggen met je eigen oorspronkelijke natuur van vrede, liefde en innerlijke kracht om vervolgens een connectie te maken met de bron van zuivere energie, de Hoogste Ziel.

Raja Yoga meditatie is eenvoudig te leren en wordt met open ogen beoefend. Er wordt geen gebruikt gemaakt van lichamelijke oefeningen, mantra's of rituelen.

Raja Yoga meditatie wordt gegeven door Brahma Kumaris Spirituele Akademie. Voor meer informatie kijk op www.bksa.org.

 

 

 

Kirtana boat

Meditatieve muziek

Kirtana is een Amerikaanse zangeres die een soort meditatieve muziek schrijft en zingt. In april 2007 en 2008 gaf ze  een concert in Best. Ook dit jaar zal ze weer in Nederland komen om een of meer concerten te geven!
Voor meer informatie over Kirtana klik hier of kijk op www.kirtana.com.

 

[naar begin]